Hinemoa House

Client
Private Residence
Council
Central Coast
Year
2018
Status
Completed

Design Brief

Being situated on the Central Coast and with stunning water views, the client wanted a contemporary, yet timeless, coastal vibe to the new space. To achieve a seamless flow and increase natural light the ground level was completely reconfigured around the existing central staircase. This allowed the rear of the house to be opened up capturing views of the lake.

New stacking AWS aluminium doors lead to a new covered deck whilst Velux skylights, centred over the dining and deck areas, ensure winter sunlight is captured deep into the interior living spaces.

The project was undertaken with the client alongside NSW Trustee & Guardian and turned around in a quick 3 month build.

hinemoa-residential-interior-design


Builder:
Benchmark Renovations

Suppliers:
Windows & Doors:
AWS Australia
Timber Flooring:
Royal Oak Floors
Skylights:
Velux

Suppliers:
Bathroom & Kitchen: Polytec
Benchtops:
WK


To achieve a seamless flow and increase natural light the ground level was completely reconfigured around the existing central staircase.


Sign up for our newsletter

We'll send you industry updates and style right to your inbox.